Välja behandling till trägolv

Olika behandlingar till trägolv
När du väljer behandling till ditt trägolv är det viktigt att tänka på hur mycket användning golvet kommer att få, vilket rum det är i och vilken stil du vill uppnå. Här är några saker att tänka på när du väljer behandling till ditt trägolv:

  1. Användning: Om ditt trägolv kommer att utsättas för mycket användning, till exempel i ett kök eller i en trapphall, kan det vara en bra idé att välja en hårdare ytabehandling som till exempel polyuretan eller lak. Dessa behandlingar är mer beständiga mot repor och skador än vax eller oljebaserade behandlingar.

  2. Rum: Om ditt trägolv är i ett rum med mycket fukt, till exempel ett badrum, kan det vara en bra idé att välja en behandling som är motståndskraftig mot fukt. Polyuretan är ett bra val i dessa situationer eftersom det har en hög motståndskraft mot fukt.

  3. Stil: Olika behandlingar kan ge ditt trägolv olika utseenden och stilar. Vax ger oftast ett mjukare och varmare utseende medan polyuretan ger ett hårdare och mer glansigt utseende. Oljebaserade behandlingar kan ge golvet en naturlig finish medan lak ger ett mer syntetiskt utseende. Tänk på vilken stil du vill uppnå när du väljer behandling för ditt trägolv.

Det är också viktigt att läsa och följa tillverkarens anvisningar noga när du applicerar behandlingen på ditt trägolv. Detta kan hjälpa till att säkerställa att behandlingen ger bästa möjliga resultat och håller så länge som möjligt.